Pistorius zrušil účasť na najbližších pretekoch

18.02.2013 Celý región

Johannesburg (TASR) - Oscar Pistorius zrušil svoju účasť na všetkých plánovaných podujatiach v najbližších mesiacoch. Juhoafrický paralympionik čelí obvineniam z vraždy priateľky Reevy Steenkampovej.
"Rozhodol som sa, že po tragických udalostiach nemáme inú možnosť, ako zrušiť všetky plánované preteky, na ktorých mal Oscar Pistorius štartovať," agentúra Reuters cituje jeho agenta Peeta van Zyla. Pistorius sa tak nezúčastní na dvoch podujatiach v Austrálii, marcových pretekoch v Brazílii, aprílových v USA a májových vo Veľkej Británii.
Van Zyl uviedol, že sponzori zatiaľ nezrušili svoje kontrakty s atlétom a čakajú na verdikt súdu. "Môžem potvrdiť, že ho stále podporujú a dodržiavajú svoje zmluvné záväzky."
Pistorius čelí obvineniu, že vo štvrtok v skorých ranných hodinách vo svojom dome v Pretórii zavraždil priateľku štyrmi ranami z pištole. Prokurátor žiada pre hendikepovaného športovca obžalobu z vopred plánovanej úkladnej vraždy. Pojednávanie bude pokračovať v utorok.
Dvadsaťšesťročný bežec, prezývaný aj "Blade Runner", je šesťnásobným paralympijským víťazom a vlani sa v Londýne stal prvým športovcom s oboma amputovanými nohami, ktorý sa predstavil na olympijských hrách.
 

Vyberte región